Σελίδες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Νέες συμμαχίες στον τραπεζικό κλάδο




eurwΣτάση αναμονής, τηρούν τα επιτελεία των τραπεζών, την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για νέες συμμαχίες στον τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, η κυβέρνηση αξιολογεί μέσω των συμβούλων της την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς, για συγχώνευση. Τα επιτελεία των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι σε επιφυλακή για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Τις εξελίξεις θα σηματοδοτήσει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου των ελληνικών τραπεζών, που αναμένεται στα τέλη Αυγούστου. Μια άλλη συγχώνευση, αυτή της Olympic Air με την Aegean απασχολεί την Ευρωπαϊκή επιτροπή που ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας. Αρχική έρευνα της έδειξε ότι «η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις».
«Προτείνω τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό χώρο μέσω της τετραπλής συγχώνευσης Αγροτικής Τράπεζας, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τράπεζας Αττικής», τόνισε ο Θόδωρος Πανταλάκης, διοικητής της αγροτικής τράπεζας. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί, η δήλωση του επικεφαλής του ομίλου Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλου, σχετικά με τα σενάρια συγχώνευσης Εθνικής- Alpha Bank. «Γιατί όχι? Όλα παίζουν. Αυτό που προέχει είναι η ρευστότητα. Όσο για τη συμμαχία με ξένη τράπεζα, εάν είναι μεγάλη και σίγουρη θα το εξετάσουμε».
«Η χώρα μας θα βγει από το αδιέξοδο», δήλωσε από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, τονίζοντας με έμφαση πως η χώρα μας πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος.
Πηγή: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου