Σελίδες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Άρχισε ο εφοδιασμός από τα διυλιστήρια


Ιδιωτικά βυτιοφόρα και μικρός αριθμός επιταγμένων οχημάτων εφοδιάζονται από το πρωί του Σαββάτου από τα διυλιστήρια της χώρας, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιδοθούν από τα αστυνομικά τμήματα τα περίπου 30.000 φύλλα προς τους απεργούς μεταφορείς.
Παρά την επίταξη, οι βυτιοφορείς αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Μάλιστα, τα σωματεία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης για επίταξη και σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα καταθέσουν αποζημιώσεις και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την ανακοπή της απόφασης για επίταξη.
Όσο αφορά στην αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για όσους απεργούς δεν συμμορφωθούν, οι αστυνομικοί είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τους εισαγγελείς. Τα στοιχεία των παραβατών θα διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι κυρώσεις, που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοστούν αμέσως.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα", πάνω από το 70% των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών έχει ήδη παραλάβει τα έγγραφα επίταξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί προσήλθαν μόνοι τους στα αστυνομικά τμήματα για να παραλάβουν τα "φύλλα πορείας", καθώς ανήκουν σε μεγάλη μερίδα που δεν επιθυμεί να συνεχίσει την απεργία.
Χθες Παρασκευή, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε να επιστρατεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον εφοδιασμό με καύσιμα κρίσιμων τομέων, όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ και νοσοκομεία, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους απεργούς ότι "η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου