Σελίδες

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Α.Νταβούτογλου: ¨Είμαστε μια οικογένεια και τα μοιραζόμαστε όλα στο Αιγαίο"

Ευκαιρία για να τονίσει ότι το Αιγαίο συνδιαχειρίζεται έδωσε για άλλη μια φορά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας. Σε δηλώσεις του κατά την διάκρεια της συνάντησης ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι και όταν ήμουν στο Μποντρούμ τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων για αυτό. Είμαστε σαν μία οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, την ίδια τουριστικό περιβάλλον και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά».

Οι Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου παρακάθισαν σε γεύμα στην Παλαιά Πόλη.

Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στο νησί στις 12 το μεσημέρι με την θαλαμηγό Sea Wind από την Αλικαρνασσό όπου βρισκόταν για διακοπές, με μέλη της οικογενείας του, κατόπιν δικού του αιτήματος.

Ο Α. Νταβούτογλου ζήτησε και επισκέφθηκε το τέμενος του Μουράτ Ρέις που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Όλα αυτα την ώρα που το "Πίρι Ρέϊς" έκανε έρευνες για πετρέλαιο στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και η Άγκυρα τον τελευταίο μήνα έχει καταπατήσειι όλα τα προωτόκολλα συμφωνιών για αποχή από πετρελαϊκές έρευνες σε αμφισβητούμνη υφαλοκρηπίδα, πόσο μάλλον στην ελληνική. Αλλά στο υπουργείο Εωτερικών και στην κυβέρνηση ουδείς πλέον δείχνει συγκινείται για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου