Σελίδες

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ


Δεκατρία χρόνια πέρασαν και η μνήμη τους ακόμα βασανίζει το μυαλό και την ψυχή μας, όχι η μνήμη των ηρώων αλλά η μνήμη του τρόπου που μαρτύρησαν, το πώς οι «γκρίζοι λύκοι» φρόντισαν να ξυλοκοπήσουν τον Ισαάκ μέχρι θανάτου και το πόσο ύπουλα με πυρά, οι ένστολοι του ψευδοκράτους σταμάτησαν το χρόνο για τον άοπλο μα με θεριού ψυχή, Σολωμού. Δύο αδέρφια μας, Έλληνες κι αυτοί, που δεν άντεχαν το ζυγό, που αγωνιστήκαν και θυσιαστήκαν στον βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν ζήταγαν πολλά, μια ελεύθερη ανάσα στον τόπο τους, ένα ανεξάρτητο βήμα στο χώμα τους, ένα ανέμελο γλέντι στον κήπο τους, μα πέταξαν ψηλά, σαν άγγελοι Θεού στον ουρανό τους. Την Κυριακή 8 Αυγούστου, οι γνωστοί μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιήσουν πορεία και φέτος στη μνήμη τους και στη δικαίωση της ψυχής και του αγώνα τους.



Ο Θεός καμαρώνει για τους δυο αγγέλους που στρατολόγησε στις ταξιαρχίες των αγγέλων του κι εμείς ήσυχοι πια, ελπίζουμε ότι αυτοί οι δυο άγγελοι, φυλάνε τη μεγαλόνησο πατρίδα τους και ολόκληρο τον Ελληνισμό.


Αθάνατοι στη ψυχή και στο μυαλό μας και μια υπόσχεση με ευλάβεια σας δίνουμε, όπως οι προγονοί μας στην Μεγαλόχαρη Παναγία μας , «ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου